Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина и Удружење дијабетичара “Диабета” Бијељина обиљежили Свјетски дан борбе против дијабетеса
14.11.2018.
Дом здравља Бијељина и Удружење дијабетичара “Диабета” Бијељина поводом Свјетског дана борбе против дијабетеса данас су на главном градском тргу у Бијељини организовали бесплатно мјерење шећера у крви, као и промовисање здравих стилова живота.

Шећерна болест је један од водећих јавно здравствених проблема узрокована промјенама начина живота повезаног са поремећајем исхране и повећањем броја гојазних особа, као и смањењем физичке активности.

"На основу статистичких подататака СЗО укупно је око 240 милиона обољелих од дијабета, док  на подручју Града Бијељина број обољелих је 10.000, а од тога 2.100 пацијената су на  инзулинској терапији", рекла је др Јелена Тешић.

Она је навела да су основни симптоми болести учестало мокрење, појачана глад и жеђ.

Тешићева је напоменула да је неопходно ослушкивати тијело, ићи редовно на љекарске прегледе и контролисати ниво шећера у крви, бавити се физичком активношћу, те водити рачуна  да исхрана буде здрава и избалансирана.

Она је истакла да је циљ акције бесплатног мјерења шећера у крви и савјета љекара о значају здраве исхране и физичке активности, коју је Дом здравља организовао поводом Свјетског дана борбе против дијабетеса, подизање свијести о овој болести као глобалном проблему.

  
Вијести

Вријеме