Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Служба хитне медицинске помоћи

Служба хитне медицинске помоћи је почела са радом 1984. године као Одсјек за хитну помоћ у саставу тадашње Службе опште медицине Дома здравља Бијељина. Почетком 1994. године  Служба се осамостаљује и јача кадровски те континуирано побољшава опремљеност. Крајем 2006. године Служба прелази у нове, условније и функционалније просторије гдје се и сада налази. Током 2014. године Служба се просторно шири на површину од око 500 квадратних метара чиме добијамо салу за реанимацију, салу за хируршке интервенције, просторију за дијагностику и друго.

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, организациом рада, обезбјеђује пружање хитне медицинске помоћи у и изван установе коју покрива Град Бијељина континуирано у току 24 сата.


Начелник службе: Прим. др Дубравка Савић, специјалиста ургентне медицине.

 

Рођена 24.10.1962. године у Бијељини. Основну и средњу школу завршила у Бијељини. Медицински факултет завршила у Бања Луци. Специјализацију из ургентне медицине завршила у Београду. Звање примаријуса додијељено је јој 2016.године. У Дому здравља Бијељина ради од 1996. године.

Главна медицинска сестра: Верица Арсеновић рођена 1961. године у Бијељини гдје је завршила основну и средњу школу. Вишу медицинску школу завршила у Сарајеву 1983. године. Више од 25 година радила у болници у Бијељини на пословима главне сестре хирургије. Од 2010. године запослена у Дому здравља Бијељина на пословима главне сестре Службе хитне медицинске помоћи.

 

Радно вријеме Службе хитне медицинске помоћи је од 00-24 часова.

У стационарном дијелу располажемо најсавременијом медицинском опремом.
Када су санитетска  возила у питању служба располаже са седам возила са припадајућом опремом. Почетком 2015. године уз помоћ донација набављено је најсавременије санитетско возило са комплетном медицинском опремом (ЕКГ апарат, дефибрилатор, аспиратор и друго). У другој половини 2014. године добили смо најсавременији прилаз Служби хитне медицинске помоћи који ће корисницима омогућити лак долазак у службу.


Циљ Службе хитне медицинске помоћи је да се континуирано ради на едукацију и усавршавању особља у пружању хитне медицинске помоћи.

 

 

 


Вијести

Вријеме