Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Студијско путовања у Словенију три тима породичне медицине из Дома здравља Бијељина
15.06.2019.
У склопу активности пројекта „Јачање и унапређење модерних и одрживих јавноздравствених стратегија, капацитета и услуга за побољшање здравља становништва у Босни и Херцеговини“

који проводи Канцеларија Свјетске здравствене оранизације за Босну и Херцеговину уз финансиску подршку Амбасаде Швајцарске, Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Репулике Српске (АСКВА)  спровела је током 2018. године едукацију и оцјењивање тимова породичне медицине и акредитовала 50 тимова породичне медицине из шест домова здравља у Републици Српској.

Према критеријумима АСКВА-е, три акредитована тима породичне медицине Дома здравља Бијељина  препознати су унутар пет најбољих тимова породичне медицине који су акредитовани у 2018. години.

У периоду од 09.-14. јуна 2019. године Свјетска здравствена организација за БиХ, организовала је студијско путовање у Словенију  за најбоље тимове породичне медицине у Републици Српској.

На студијском путовању испред Дома здравља Бијељина учествовали су: ТПМ 24 (др Ружица Јефтић, Гордана Гаврић, Славица Петковић), ТПМ 23 (др Јелена Стевановић, Биљана Рикић, Вера Станичевић) и ТПМ 7 (др Бојана Палексић-Докић, Тања Ђокић, Божидарка Мићић).

Учесници студијског путовања посјетили су Национални институт за јавно здравство Словеније и  Дом здравља Logatec, гдје су имали прилеке упознати се са превентивним и скрининг програмима, са изградњом и развојем Центра за здравствену едукацију и одгој, промоцију и  јачање здравља у Словенији. Такође, су  се упознали са организацију рада и новим концептом функционисања тимова породичне медицине у Словенији.

Студијско путовање је било врло корисна прилика за даље учење и професионално напредовање кроз усавршавање постојећих и стицање нових знања, размјену искустава и примјера добре праксе као потенцијал за трансфер знања и успостављање интензивније сарадње.

  
Вијести

Вријеме