Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ПОЧЕТАК РАДА МОБИЛНОГ МАМОГРАФА
30.04.2009.
Симболично, у пет до дванаест, званично је почео са радом мобилни мамограф Дома здравља Бијељина, први овакав апарат у РС и БиХ.

Свечаном чину су присуствовали представници Дома здравља, Општине Бијељина и Фонда здравственог осигурања РС. Том приликом директор Дома здравља Мр сци.мед. др Златко Максимовић је изјавио:

-Данас ће наши радиолози прегледати 15-ак жена, а већ у недељу, на овом истом мјесту, мамографске прегледе ће вршити професорка Медицинског факултета у Београду, коју је ангажовао Дом здравља. Дневно је могуће прегледати до 20 жена и оне ће налаз добити истог дана. Мамограф ће 4. маја па све док то буде потребно боравити у Лопарама. Према мом сазнању тамо је већ пријављено двије стотине жена за прегледе.

Напомињем да ће овај апарат увијек бити тамо гдје треба и онолико дуго колико треба.

Начелник Општине Бијељина, који је помогао при набавци мамографа,     каже да ће ово прије свега значити онима који живе у сеоским срединама и којима је тешко да дођу до здравствене установе. 

Представници Фонда здравственог осигурања РС су подржали ову акцију Дома здравља Бијељина.

- Фонд здравственог осигурања ће значајним средствима учествовати у куповини овог мамографа. Значај овог тренутка је у томе што се оваквим апаратом приближава ова дијагностичка процедура свим становницима, не само ове регије, него и Републике Српске, изјавио је Боро Гужвић замјеник директора Фонда здравственог осигурања РС.

 

 

 



 
Вијести

Вријеме