Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Обиљежен Свјетски дан становништва
11.07.2022.
Дом здравља Бијељина обиљежио је Свјетски дан становништва организовањем превентивних прегледа испред Центра за културу у периоду од 10.00 до 11.30 часова.

 

Свјетски дан становништва обиљежава се од 1989. године када је генерална скупштина Уједињених нација прогласила  овај датум од јавног значаја, јер је тада укупна свјетска популација достигла пет милијарди људи.

Визија Популационог фонда је репродуктивно здравље чиме се сматра да је свака трудноћа  жељена као и да сваки порођај мора бити безбједан.

Изјаве за медије испред Дома здравља Бијељина дали су главна сестра Дома здравља Бијељина Татјана Перић, као и доктор Невен Мијић.

Доктор Невен Мијић изјавио је да тренутно у свијету, па и у Бијељини имамо епидемију хроничних незаразних болести као што су дијабетес, артеријска хипертензија и гојазност. Такође је позвао становништво које није обавило превентивне прегледе, да исте обаве у Дому здравља Бијељина, код свог породичног љекара.

Дом здравља Бијељина  не само да данас обиљежава Свјетски дан становништва, већ дужи период  спроводи гинеколошке и  друге превентивне прегледе у секторским амбулантама породичне медицине и на тај начин утиче како на репродуктивно здравље тако и на промоцију здравих стилова живота, истакла је Татјана Перић.

Наглашено је да ће Дом здравља Бијељина превентивне прегледе организовати и у наредном периоду.
 
Вијести

Вријеме