Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Oбиљежен Свјетски дан физикалне терапије
08.09.2023.

Центар за физикалну рехабилитацију у заједници Дома здравља Бијељина заједно са Удружењем физиотерапеута Републике Српске обиљежио је у Градском парку данас 08.09.2023. године у периоду од 18:00 до 19:00 часова Свјетски дан физикалне терапије.

 

 

 

Свјетски дан физикалне терапије обиљежава се 08.09. још од 1951 године, и то је дан када сви физиотерапеути скрећу пажњу јавности на статус своје струке и свoју професију. У Дому здравља Бијељина сваком пацијенту се приступа строго индивидуално, узимајући функционални статус самог пацијента, као и одређивање плана и програма рада и опоравка самог пацијента. Дом здравља Бијељина у Центру за физикалну рехабилитацију у заједници има више тимова доктора физијатара и терапеута који помажу опоравку пацијената од беба са неколико дана живота па све до особа старијег доба. Зато је тема данашњег скупа Артритис и  наш мото је "Ваш покрет, наша мисија".

Циљ овогодишњег Свјетског дана физикалне терапије јесте указивање на важност и промовисање улоге физиотерапије у превенцији артритиса, лијечењу погођених артритисом, што представља наставак теме из 2022. године која је била фокусирана на остеоартритис.

Одржан је јавни час и тренинг о активности, на ком је за малу дјецу организован полигон спретности.

Изјаве за медије испред Дома здравља Бијељина дао је Бранислав Јосић, виши физиотерапеут, као и главна сестра Дома здравља Бијељина Татјана Перић.

„Значај физиотерапије у данашњем времену је веома велики и данас желимо јавности да ставимо до знања какав је значај наше струке у току цијелог живота свих људи. Данашња тема је артритис, односно запаљење зглобова углавном код старијих људи, односно у каснијем животном добу, међутим, превентива је битна и креће се од дјеце. То је разлог зашто смо ставили данас акценат на дјецу - превентивом и физичком активношћу дјеца се правилно развијају и кроз читав њихов раст и развој можемо кроз физичку активност да смањимо проблеме који нас касније чекају", рекао је Бранислав Јосић из Центра за физикалну терапију Дома здравља и члан и делегат Удружења физиотерапеута РС додајући да је данашња порука - „Ваш покрет, наша мисија".

„Њиховим постојањем и њиховог доприноса раду, наши корисници услуга су подигли свијест о значају доброг физичког стања организма. Кроз нашу службу Центра за базичну рехабилитацију, годишње прође око 43.000 пацијената и наши физиотерапеути кроз свој рад помажу пацијентима да наставе свој живот што квалитетније послије одређених болести или повреда, овим јавним часом се даје значај постојања физиотерапеута у свијету", истакла је главна сестра Дома здравља Бијељина Татјана Перић.

 



 
Вијести

Вријеме