Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина обиљежио Свјетски дан здравља
11.04.2024.

Поводом Свјетског дана здравља, у понедељак 8. априла 2024. године, у просторијама Центра за високо образовање у Бијељини, Центар за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Бијељина у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву организовао је превентивне прегледе за студенте, наставно особље и све заинтересоване грађане у периоду од 9 до 14 часова.

 

Прегледи су подразумјевали мјерење крвног притиска, шећера у крви, одређивање БМИ, пулсну оксиметрију, спирометрију, зглобно-брахијални индеџ, ЕКГ итд.

У 12 часова др Зоран Василић, начелник Центра за промоцију здравља и превенцију болести одржао је предавање са темом "Масовне незаразне болести. Како сачувати здравље?" на коме су студенти могли да се упознају шта су то масовне незаразне болести, колико су распрострањене, који су фактори ризика за обољевање и на који начин спријечити или на вријеме открити ова обољења.

"Ове године смо се одлучили да на овај начин обиљежимо Свјетски дан здравља, јер се до сада најчешће дешавало, да када радимо превентивне прегледе на јавним мјестима, већином нам се јављају старији суграђани који већ имају бројна обољења и редовно одлазе на прегледе код љекара. Данас смо овде са циљем да прије свега прегледамо млађу популацију, популацију студената, који свакако имају бројне факторе ризика као што су неправилна исхрана, физичка неактивност, пушење, стрес итд., а ријетко се или никако не јављају на прегледе. Оџив је био више него одличан и на прегледима и на предавању, а захвалност свакако дугујемо руководству Универзитета у Источном Сарајеву и декану Правног факултета проф. др Горану Марковићу јер су схватили важност овакве акције и подржали нас у њеном спровођењу. Потрудићемо се да ово буде само почетак једне лијепе сарадње у циљу што бољег здравља наших студената" навео је др Зоран Василић, начелник Центра за промоцији здравља и превенцију болести.

"Желим да се захвалим руководству и запосленима у Дому здравља Бијељина јер су Свјетски дан здравља обиљежили у Центру за високо образовање са младима и на тај начин послали поруку и студентима и запосленима да на вријеме мисле и воде рачуна о свом здрављу" истакао је проф. др Горан Марковић, декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

 



 
Вијести

Вријеме